News

Eltera

ELTERA este o organizatie umanitara non-profit care initiaza proiecte pentru copii, tineri, varstnici si persoane aflate in dificultate.
Eltera
Eltera şi-a actualizat starea.Saturday, May 1st, 2021 at 4:08pm
De obicei, explicaţia este că proprietarul l-a distribuit pentru un grup restrâns de persoane, a modificat vizibilitatea acestuia sau a fost şters.
Eltera
Eltera şi-a actualizat starea.Friday, April 30th, 2021 at 6:54pm
De obicei, explicaţia este că proprietarul l-a distribuit pentru un grup restrâns de persoane, a modificat vizibilitatea acestuia sau a fost şters.
Eltera
ElteraThursday, April 29th, 2021 at 3:10pm
O porție de demnitate

Prin acest proiect, dorim să ajutam la prevenirea instituționalizării sau expunerii la cerșetorie a 30 de copii aflați în situații de risc. Cele 7 tinere mame vor învăța să gătească, să își gestioneze banii, să își crească resursele prin cultivare și conservare, să scrie și să citească, și să aprecieze și să întrețină curățenia.

Ne-am îndreptat atenția spre mamele tinere, care au provenit la rândul lor din medii de risc și au născut primul copil pe când erau minore. O fetiță de vârsta lor ar fi fost în clasa a 7- a, dar ele nu au mers la școală nici măcar o zi, iar astăzi trăiesc într-o sărăcie de nedescris. Oropsiți, sub același “blestem” al lipsurilor și al neștiinței trăiesc și copiii lor care se joacă în noroi, mănâncă resturi aruncate și de cele mai multe ori stau pe întuneric și în frig.

Nu știu să țină un creion în mână, dar își doresc și ei să învețe să-și scrie numele. Nu cunosc numerele, dar ar dori să știe câți ani au sau câți frați sunt acasă la părinți. “Șapte” spune câte unul dintre ei care a mai auzit lumea vorbind. Sunt șapte acasă la mama lor, care are doar 26 de ani. Transformați în bani de alocație, asta înseamnă 1711 lei. S-ar descurca cât de cât, dacă ar ști să îi numere și să îi rânduiască cu pricepere.

Nu putem schimba nici măcar o zi din trecutul lor. Nici ziua când unele dintre ele au rămas orfane sau abandonate în grija bunicii, nici ziua când și-ar fi dorit să meargă și ele la scoală ca ceilalți copii din sat.
Dar le putem echipa pe ele să schimbe viitorul copiilor lor.
Eltera
ElteraSaturday, March 6th, 2021 at 6:55am
Make the difference!
Eltera
ElteraWednesday, February 24th, 2021 at 5:35pm
🥖 Am oferit pana acum mai mult de 700 de bonuri de paine copiilor de la sat si batranilor singuri. Va multumim mult pentru ca sustineti acest program! Fara sprijinul si increderea dumneavoastra, programele ELTERA nu ar fi posibile.
eltera.org
Eltera
ElteraTuesday, February 9th, 2021 at 7:12am
Primim cu mare bucurie si recunostinta jucarii de plastic, materiale de lucru si imprimante pentru a sprijini activitatea gradinitelor din sate.
Mii de multumiri!

eltera.org